Aika sop. mukaan | Sijainti sop. mukaan

Työaikalaki käytännössä

Opit perusteet sille, milloin työntekijä voidaan sulkea työaikalain soveltamisen ulkopuolelle, mikä aika luetaan työntekijän työajaksi sekä miten liukuvasta työajasta, joustotyöajasta ja työaikapankista tulee sopia. Opit myös sen, mistä työaikalain säännöksistä voidaan poiketa työehtosopimuksella.
Työaikalaki käytännössä

Paikka & aika

Aika sop. mukaan
Sijainti sop. mukaan

Tietoja tapahtumasta

Mikä on koulutuksen sisältö?

Koulutuksessa käydään systemaattisesti läpi muun muassa työaikalain soveltamisalaa, vuoro-, jakso- ja yötyön tekemisen edellytyksiä, liukuvasta työajasta, joustotyöajasta ja työaikapankista sopimista sekä työajan enimmäismäärää, lepoaikoja, työvuoroluetteloa ja työaikakirjanpitoa koskevia työaikalain säännöksiä.

Koulutuksessa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: 

  • Ketkä kuuluvat työaikalain soveltamisen piiriin, ja ketkä eivät?
  • Mitä töitä voidaan tehdä vuoro-, jakso- ja/tai yötyönä?
  • Millä ehdoin liukuvasta työajasta voi sopia?
  • Milloin voidaan sopia joustotyöajasta ja millä ehdoin?
  • Kenen kanssa voidaan sopia työaikapankin käyttöönotosta ja millä ehdoin?
  • Miten päivittäiset tauot, vuorokausi- ja viikkolepo tulee huomioida työajan suunnittelussa?

Mitä opit koulutuksesta?

Koulutuksen jälkeen tiedät yleiset perusteet sille, milloin työntekijä voidaan sulkea työaikalain soveltamisen ulkopuolelle, mikä aika luetaan työntekijän työajaksi, miten liukuvasta työajasta, joustotyöajasta ja työaikapankista tulee sopia. Opit myös sen, mistä työaikalain säännöksistä voidaan poiketa työehtosopimuksella.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunniteltu yritysten johtajille, esimiehille ja HR-asiantuntijoille riippumatta henkilön tehtävästä ja yrityksen toimialasta.

Kuka toimii kouluttajana?

Kouluttajana toimii Iconicsin Toni Haapasalo, jolla on yli kuuden vuoden kokemus työsuhteisiin liittyvästä oikeudellista neuvonnasta julkiselta sektorilta, työntekijäliitosta ja kahdesta eri asianajotoimistosta. Toni avustaa työnantajia laaja-alaisesti kaikissa työoikeudellisissa asioissa, muun muassa eri työaikamallien käytännön toteuttamisessa.

Miten koulutus voidaan järjestää ja mitä se maksaa?

Voitte tilata koulutuksen järjestettäväksi yrityksenne toimipaikassa. Koulutus voidaan järjestää myös etäyhteydellä Teams-kokouksena tai Iconicsin järjestämässä tilassa. 

Koulutuksen hinnasta sovitaan tapauskohtaisesti kunkin asiakkaan kanssa ottaen huomioon muun muassa koulutuksen laajuus ja kesto sekä koulutukseen osallistujien määrä. Esimerkiksi kolmen tunnin koulutus pääkaupunkiseudulla ilman rajoituksia osallistujamäärään on 1.300 euroa (+ alv 24 %). Koulutuksen hintaan sisältyy osallistujille jaettava sähköinen materiaali. lmoita kiinnostuksesi ilmoittautumalla koulutukseen tai ota yhteyttä  Toni Haapasaloon (toni.haapasalo@iconics.fi tai +358 44 033 0331)  räätälöidyn tarjouksen saamiseksi.